Press release: The Gasoline Brothers and the 'ultimate cycling song'

I’m sure that by now everyone has downloaded our song ‘There it goes (for Koos)’. Here’s the official press release that goes with the release (in Dutch):

Utrechtse band lost belofte aan wielrenner Koos Moerenhout in
The Gasoline Brothers komen met het ultieme wielerlied

There it goes (for Koos)Het overkomt een wielrenner niet elke dag dat zijn favoriete band speciaal voor hem een nummer schrijft. Maar Koos Moerenhout kan er over meepraten. Als hij zich op Twitter enthousiast uitlaat over de muziek van The Gasoline Brothers, ontketent hij een kleine hype in het wielerpeloton. Daarop belooft de Utrechtse band dat ze een speciaal liedje voor hem schrijven en opnemen – mits Moerenhout Nederlands Kampioen wielrennen wordt. Dat lukt, en belofte maakt schuld…

‘There it goes (for Koos)’ werd binnen een week geschreven en opgenomen. Precies op tijd voor het NK tijdrijden, dat vandaag (27 augustus) in Zaltbommel plaatsvindt. Moerenhout zal op de klanken van The Gasoline Brothers warmrijden voor het NK tijdrijden én de proloog van de Ronde van Spanje, die twee dagen later van start gaat in Drenthe.

Ultieme wielersong
The Gasoline Brothers hadden als doel een steengoed liedje te maken voor Koos Moerenhout. Maar ‘There it goes (for Koos)’ groeide uit tot de ultieme wielersong.

Zanger/gitarist Roel Jorna: ‘Koos wilde een uptempo liedje. En het mocht vooral niet halfzacht zijn. Wij wilden bovendien dat het nerveuze van de koers, het steeds maar weer achterom kijken, het inschatten van je tegenstanders en de euforie van het winnen erin zat. Zowel in de muziek als in de tekst. We hopen dat het liedje niet alleen op de iPod van Koos Moerenhout terechtkomt, maar ook op die van andere renners.’

Gratis te downloaden
De single is gratis te downloaden via http://www.gasolinebrothers.nl. Ook de bijbehorende videoclip (met een gitaarspelende Moerenhout!) is daar te bekijken (of hieronder natuurlijk).


Film, montage & regie: Gerben en Tessel Schmidt. Wedstrijdbeelden: Omroep Brabant

Koos Moerenhout zelf heeft de mp3 van ‘There it goes (for Koos)’ al een paar dagen op zijn iPod. Hij is razend enthousiast: ‘Ik ben misschien bevooroordeeld, maar volgens mij heeft dit nummer hitpotentie. Het kan zo op radio of tv gebruikt worden bij een heleboel sportfragmenten.’

Gasoline Brothers en Koos Moerenhout
The Gasoline Brothers & Koos Moerenhout

The Gasoline Brothers
The Gasoline Brothers debuteerden in 2006 met het zeer lovend ontvangen album ‘Hm!’. Op 5 oktober a.s. verschijnt het nieuwe album van de band: ‘Tsk!’. Met opnieuw pakkende popsongs in het niemandsland tussen Wilco, Guided by Voices, Big Star en Posies.

Info
Mail: info@gasolinebrothers.nl
Blog: http://blog.gasolinebrothers.nl
Web: http://www.gasolinebrothers.nl
Twitter: www.twitter.com/gasolinebrother

One thought on “Press release: The Gasoline Brothers and the 'ultimate cycling song'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *