De Nederlandse vertaling: Gasoline Brothers in de Gazzetta dello Sport

La Gazzetta dello SportDat de legendarische La Gazzetta dello Sport een artikel wijdt aan het Giro-liedje van The Gasoline Brothers is te gek natuurlijk. De Brothers lopen nog steeds met een big smile rond. Als je ook nog wil begrijpen wat de roze sportkrant over ons te melden heeft, lees dan onderstaande vertaling. Gemaakt door Bonny van Sighem. Waarvoor grote dank!

Giro d’Italia – De band die gek is van fietsen

Wij ontdekken de Gasoline Brothers, een band uit Utrecht – dat de tweede etappe van de Roze Koers 2010 zal ontvangen aanstaande zondag – die zo verliefd is op de fiets dat ze er een lied over hebben geschreven dat ook op YouTube te beluisteren is.

Milaan- 6 mei 2010. Het heet “In our town”, in onze stad. Voor de The Gasoline Brothers is dat Utrecht. Utrecht: aankomstplaats van de 2e etappe van de Giro dItalia, zondag 9 mei, van Amsterdam naar Utrecht over 209 kilometer. Sporen van het stenen tijdperk, van het bronzen tijdperk, versterkingen uit de Romeinse tijd (Utrecht is afgeleid van het latijnse Trajectum), bisschoppelijke stad en later universitaire, en uiteindelijk het meest bekend omdat het de stad is van de Zwaan van Utrecht. En die zwaan is natuurlijk Marco van Basten en niet Adriaan Boeyens, paus Adrianus VI. Utrecht is mooi: grachten en musa, fietsen en biercafés, kerken en festivals, het futuristische Rietveld Schröder Huis uit 1924 dat op de lijst van werelderfgoed van de Unesco staat, en niet te vergeten een postkantoor in het centrum dat een wonder is.

Kinderen– Voor de Giro is een activiteitenprogramma opgesteld met projecten, reisjes voor schoolkinderen, drie fietstochten (van 40, 70 en 130 kilometer) waar iedereen aan kan deelnemen. Er zijn tentoonstellingen en demonstraties voor kinderen, spektakels en nog veel meer. En dan zijn er nog The Gasoline Brothers, de bezinebroers, een Nederlandse band uit Utrecht die gek is op fietsen. Zij speelden hun eerste muzikale rol in de tour van 2009. Dat is iedereen zeer goed bevallen. Hun tweede idee voerden ze samen met Koos Moerenhout uit, knecht van de Rabobank, de Nederlandse Bruseghin. Ook dat is zeer goed bevallen, ook bij lokale bestuurders. Waarom maken jullie niet een lied voor de Giro, moeten zij hen hebben gevraagd. Hun antwoord: hebben we al gedaan, tenminste, al bijna.

Renner-acteur Als jullie willen weten waar het over gaat: http://giro.gasolinebrothers.nl (in het Nederlands). De renner-acteur in het Rabobankshirt is Moerenhout. In de video zijn ook enkele beroemde inwoners van Utrecht te herkennen: schrijvers, politici en acteurs. De normale versie, dus niet de interactieve, kun je ook kijken op YouTube: http://bit.ly/gbclip. Het liedje In our Town is gratis te downloaden op hun site: http://www.gasolinebrothers.nl/inourtown. The Gasoline Brothers zijn enthousiast. “Als fans van het wielrennen” zegt drummer Leon Geuyen “zijn wij heel gelukkig dat de Giro finisht in Utrecht. E dat wij een lied speciaal voor Utrecht hebben kunnen schrijven is en droom die werkelijkheid wordt. Alsof wij de roze trui al dragen, sterker nog, alsof wij straks aan het eind van de Giro hebben gewonnen in Verona.”

One thought on “De Nederlandse vertaling: Gasoline Brothers in de Gazzetta dello Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *